Camilla og Sindre i Amsterdam

Camilla og Sindre, som driver bloggen her, har vært i Amsterdam og vi har tatt en prat med dem om deres erfaringer med turen. Camilla hadde følgende å si om turen: Jeg kan virkelig si at Amsterdam er en av de nydeligste byene jeg noen gang har vært i. Vi hadde litt regn, men ellers var været fint. Det er så utrolig pent over alt, og byen er så småkoselig med alle kanalene og de søte husene med store vinduer. Definitivt et sted jeg kunne tenkt meg å bo en gang.

Mat

1. Spiste du noe typisk nederlandsk? Hva var din favoritt?

Kaneler i Amsterdam

Kaneler i Amsterdam

Vi spiste ikke så mye “typisk” nederlandsk, vi gikk for det meste på de resturantene vi kom ovenfor. Det eneste må vel bli Heineken og Amstel!

2. Kan du anbefale noen spisesteder?
– Dette må definitivt være en resturant som heter CAU. Denne fant vi i Damstraat, en sidegate ved hotellet og vi falt for den med en gang! Det var moderne og høyt under taket, men samtidig veldig koselig og dempet atmosfære. Betjeningen var fantastisk, og det samme var maten. Vi gikk der flere ganger, og har prøvd å finne den igjen i andre byer også. Definitivt verdt å sjekke ut!

3. Hva var den største matopplevelsen din i Amsterdam (enten nederlandsk kjøkken eller noe annet)?
Dette må igjen være maten på CAU, spesielt en aubergine lasagne jeg prøvde. Dette var nytt for meg, så artig å prøve noe nytt!

Turistattraksjoner

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
Vi hadde ikke ønske om å utforske de “typiske” turistattraksjonene, vi ville først danne oss et bilde over byen og se hva vi fant. Vi skrev allikevel en liste over hva vi ønsket å få med oss, men utenfom dette tok vi det meste på sparket! Det var ganske lett å få oversikt da vi kom til byen, i tillegg kom vi over flere turistkontor som kunne hjelpe.

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Det er ikke nødvendigvis en skjult skatt, for det var lett å oppdage, men kan anbefale båttur. Det står båter langs kanalene, og vi bestemte oss for å ta en tur på kvelden. Dette var en tur på rundt en time, hvor vi fikk sett veldig mye av byen fra et annet perspektiv. Det var omtrent 5 andre på båten, men var allikevel intimt og koselig. Vi fikk tepper og tilbud om vin eller øl. Turen kostet rundt €20 pr person (uten drikkevarer). Veldig romantisk og kan anbefales sterkt!

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Vi tok dette mye som det kom. Vi dro i oktober, så tror vi slapp den verste turistrushet, samtidig som været fremdeles var mildt og fint.

Overnatting

1. Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
Vi bodde på NH Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky. Vi fikk dette billig gjennom Supersaver og kunne ikke vært med fornøyd! Det var lyse, moderne hotellrom og god service. Vi bestilte ikke frokost på hotellet, ettersom dette var unødvendig dyrt.

2. Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?
Hotellet lå rett på Dam, så følte vi bodde så sentralt vi kunne. Vi tok ikke buss, men det tok oss ti minutter å gå til togstasjonen så dette passet perfekt for oss. Pga. hotellets plassering, kunne vi se hele byen til fots, noe som gjorde det veldig enkelt for oss. Etter å ha gått litt rundt, fant vi ut at Redlight District lå en sidegate unna, så kanskje et sted å unngå om kvelden hvis man reiser med barn.

3. Om du skulle reist tilbake til Amsterdam nå – hvilken bydel ville du bodd i?
Jeg hadde gjerne valgt samme sted, nettopp fordi det var så sentralt. Allikevel hadde det vært spennende å oppleve en ny bydel, men da uten en spesiell preferanse på hvilken!

4. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Amsterdam? Så du et drømmehotell? (Om du ikke har noe er det også helt greit)
Jeg syntes Grand Hotel Amsterdam var et fantastisk nydelig hotell, og hadde virkelig valgt det igjen hvis vi hadde fått det for samme pris!