Amsterdam har masse å by på

Amsterdam har veldig mye å by på, her gir vi deg våre gode tips om hvilke severdigheter som bør prioriteres, hvilke museum som er verdt en tur og hvilke sportsarrangement du kan dra på. I tillegg kan du lese mer om sightseeingmuligheter og noen av begivenhetene som foregår i Amsterdam i løpet av året.

Severdigheter

Amsterdams berømte kanalerAmsterdam er kjent for sine mange kanaler, og sightseeing med kanalbåt bør være obligatorisk om du drar til Amsterdam. Båtene går fra Sentralstasjonen, Rijksmuseum og Damrak. Båtturen tar ca. 45-50 minutter.

Det finnes også andre alternativer for sightseeing; buss som stopper nær museer og handlegater, og museumbåten som går til alle museene.

Det anbefales å ta seg en rolig og fin tur med båt i kanalene, det er en grei måte å komme seg rundt og det er selvfølgelig en meget fin måte å se byen på.

Museum

Rijksmuseum i AmsterdamRijksmuseum. På dette meget kjente og fantastiske museet finner man ca. 5000 verk, og blant disse utpeker spesielt Rembrandts ”Nattevakten” seg. Dette museet inneholder en av verdens mest ekslusive kunstsamlinger. Er du kunstinteressert, så anbefales dette museet på det sterkeste, og det er også verdt en tur innom selv om du ikke er altfor kunstinteressert. Åpningstidene er hver dag fra kl. 10 til 17, og Rijksmuseum holder til i Stadhouderskade 42.

Anne Franks husAnne Franks hus. Huset hvor den jødiske familien Frank gjemte seg for nazistene under 2. verdenskrig, og hvor historien sier at familien ble avslørt og Anne døde i konsentrasjonsleir. Etter krigen ble dagboken hennes funnet, og denne har blitt verdenskjent. Dette huset finner du i Prinsengracht 267, og åpningstidene er hver dag fra kl. 9 til 19.

Husbåtmuseet gir deg et godt inntrykk om hvordan det er å leve og bo i en husbåt i Amsterdams kanaler. Det er ca. 2500 husbåter i Amsterdam, og det er en vanlig måte for mange av Amsterdams innbyggere å bo på. Husbåten som fungerer som museum heter Hendrika Maria, hvor de siste beboerne flyttet ut så sent som i 1997. Her kan du få et innblikk i hvordan det er bo på kanalene, og hvor romslige disse båtene faktisk er.

Van Gogh MuseumVan Gogh Museum. I Paulus Potterstraat 7 finner man det meget kjente Van Gogh Museum, som inneholder verdens største samling av kunstverk fra Vincent Van Gogh.

I tillegg finner man også mange verk fra kjente kunstnere som Monet og Gauguin. Åpningstidene her er hver dag fra kl. 10 til 18.

Sport

Ajax - Amsterdams stolthetAjax er Nederlands største og mest kjente fotballag. Klubben ble stiftet 18. mars 1900, og spiller på Amsterdam ArenA. Ajax har vunnet en hel haug av nederlandske trofeer, samt en rekke internasjonale trofeer, hvor de senest i 1995 vant selveste Champions League. Klubben ledes fra og med 2008-sesongen av tidligere landslagsspiller, og senest under EM 2008 landslagstrener, Marco van Basten.

Ajax er kjent for et særdeles bra ungdomsakademi, og produserer toppspillere på løpende bånd. Klubben har hatt kjente spillere som Johan Cruyff, Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Riijkard, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder og mange flere. Er du i Amsterdam, og det spilles fotballkamp, så er det vel verdt et besøk for å se denne europeiske storklubben (ticketmaster.com).

Events

Informasjon kommer snart.

Billige flybilletter til Amsterdam

Flybilletter til Amsterdam


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Amsterdam

Biletter fra 579,-


Søk nå!
Hoteller i Amsterdam

Bestill hotell i Amsterdam


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 796 ulike hotell
Bestill hotell i Amsterdam

Opptil 60% rabatt


Bestill her!