Thea om Amsterdam

Vi tok en prat med Thea som har bloggen Youngskies hvor hun skriver om alt i hennes liv. Thea har en forkjærlighet for kaktuser og sukkulenter, og når hun flytter hjemmefra skal huset hun flytte inn i et hus fullt av grønne planter. I tillegg til å dele bilder, musikk og tanker, skriver hun også om sine ferier. Vi tok en prat med henne om hennes ferie i Amsterdam.

Mat

1. Spiste du noe typisk nederlandsk? Hva var din favoritt?
Jeg smakte kun på stroopwafel, som er en kjeks bestående av to tynne lag vaffel med sirup imellom. Den var veldig god! Neste gang jeg reiser til Amsterdam vil jeg definitivt dra innom et av de flere Pannekakehusene som finnes i byen. Det rakk jeg dessverre ikke når jeg var der, men det så veldig fristende ut.

2. Kan du anbefale noen spisesteder?
Vi spiste frokost på et veldig koselig sted to dager på rad, hvor det var veldig god service og supergod mat. Dette het Vlaamsch Broodhuys, og lå i Vijzelstraat. Hard Rock Cafè er jo også en klassiker som mange gjerne vil få med seg. Denne ligger et stykke unna handlegatene, men ligger rett ved Vondelpark som er en nydelig park å ta en piknik i! Unngå restaurantgatene ved Leidseplein, der blir man møtt av innkastere som kniver om gjester, noe som ihvertfall jeg fant litt ubehagelig. Gå deg heller litt bort i de små gatene og se om du finner en koselig restaurant der isteden.

3. Hva var den største matopplevelsen din i Amsterdam (enten nederlandsk kjøkken eller noe annet)?
Vi valgte helt normale restauranter når vi skulle spise middag, vi ruslet bare rundt til vi fant en restaurant vi syntes så interessant ut. I Leidsestraat var vi innom en baker med utrolig mye godt, både bakverk, baguetter og annet, og det var nok noe av det beste jeg spiste på de dagene jeg tilbragte i Amsterdam. Vi var innom her flere ganger i løpet av oppholdet, og jeg ville nok reist innom igjen hvis jeg tar turen tilbake til Amsterdam!

Turistattraksjoner

Thea finner fram ved hjelp av kart i Amsterdam

Thea finner fram ved hjelp av kart i Amsterdam

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
Vi hadde plottet inn steder og attraksjoner i et kart før vi dro, og kartlagt hva vi hadde mest lyst til å se. Likevel tok vi dagene litt som de kom. Vi pratet sammen om hva vi hadde lyst til å se under frokosten og så ble vi enige om hva vi skulle fylle dagen med.

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Vi var nok ganske typiske turister når vi var i Amsterdam, og vi var på mange av de obligatoriske stedene. Men en sykkeltur gjennom hele Vondelpark er verdt å få med seg, det er så idyllisk! Sol, mennesker, turgåere, joggere, hippier og turister. Verdt en tur om man vil oppleve parklivet i Amsterdam. Hvis man er ekstra tøff kan man ta med seg sykkelen på en tur rundt i byen etterpå. Det er litt av en opplevelse å sykle rundt i travle Amsterdam, med biler, mennesker og trange gater. Det var nok lett å se at vi var turister så klønete som vi var!
Jeg vil igjen trekke frem Vlaamsch Broodhuys, det er virkelig verdt å få med seg om du er ute etter en god frokost. Granola og yoghurt, hjemmelagde rundstykker med hjemmelaget syltetøy og kjempegod te!

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Jeg og ei venninne laget som sagt et Google Maps kart hvor vi fylte inn alle mulige butikker, restauranter og steder vi kunne tenke oss å besøke, noe som var ganske smart. Da har man et lite overblikk på hvor ting ligger og et par hint om hva man har lyst til å få med seg. Hvis jeg skulle reist til Amsterdam igjen ville jeg nok sjekket museenes tilbud og åpningstider. Det er veldig lange køer foran museene, foran Anne Frank Huis var det kø ut av museet og rundt gatehjørnet. Det lureste er nok enten å bestille billetter på forhånd eller komme veldig tidlig på dagen for å slippe den verste køen.

Overnatting

Sykkel er et fint framkomstmiddel i Amsterdam

Sykkel er et fint framkomstmiddel i Amsterdam

1. Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
Jeg bodde på Hampshire Hotel Prinsengracht, et veldig koselig hotell som lå sentralt langs en av de kjente kanalene. Dette er et hotell jeg absolutt kunne tenkt meg å bo på om jeg reiser tilbake til Amsterdam, det har en kjempekoselig bakhage med masse grønne planter, koselige ansatte og rene rom.

2. Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?
Vi bodde nesten nederst i Prinsengracht, men såpass sentralt at vi kunne gå rundt i byen, og vi leide også sykkel for å komme oss rundt. Det går kanalbåter rundt i de fleste kanalene, og det kan være lurt å ta en slik en av de første dagene for å skaffe seg litt oversikt over byen. Det var også mange trikkestopp og lett å orientere seg. Jeg var veldig fornøyd med plasseringen, og vi ruslet langs kanalene både på dag- og kveldstid, med de karakteristiske amsterdamhusene på begge sider. Veldig idyllisk!

3. Om du skulle reist tilbake til Amsterdam nå – hvilken bydel ville du bodd i?
Området rundt og ovenfor Jordaan kunne jeg gjerne tenkt meg å utforske litt nærmere, vi syklet en runde her og det så ut som et veldig koselig boligstrøk.

4. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Amsterdam? Så du et drømmehotell? (Om du ikke har noe er det også helt greit)
Jeg så ikke noe drømmehotell, men jeg ville veldig gjerne ha leid en leilighet i byen! En smal, ordentlig Amsterdam-leilighet ikke så langt unna sentrum eller en park, det tror jeg hadde vært kjempemorsomt og spesielt.

Takk for praten Thea:)