Transport: Sykkel, trikk eller båt

Amsterdam har flere gode transportmuligheter – vi gir deg tips om de beste, samt informasjon om hvordan man kan komme seg fra flyplassen og til der man skal bo.

Schiphol Flyplassen i Amsterdam heter Schiphol, og er den største flyplassen i Nederland. Den enkleste og billigste måten å komme seg fra flyplassen og til Amsterdam på, er med tog. Turen tar ca. 30 minutter, og koster kun €3,50.

Taxi til/fra flyplassen koster minst €35, og kan ofte ta lang tid pga mye trafikk. Det er mange enveiskjørte gater pga alle kanalene i Amsterdam, og det kan fort ta tid om man sitter i kø. Ellers er ikke taxi så altfor vanlig transportmiddel i Amsterdam, dette grunnet vanskeligheten for å kjøre i sentrum av Amsterdam og at det derfor fort blir lange køer, dessuten er det svært enkelt å enten gå, sykle eller ta trikk, båt og buss.

Sykkel i AmsterdamSykkel er det mest populære fremkomstmiddelet i Amsterdam, hvor så og si alle som bor i Amsterdam sykler, og det er også mulig for turister å leie sykkel. Det vil koste mellom 10 og 15 euro per døgn. Spør på hotellet om hvor nærmeste sted for sykkelleie er.

Metroen har svært begrenset med stasjoner, og derfor er ofte trikk, båt og buss bedre alternativer.

Man kan kjøpe 24-, 48- og 72-timerskort for offentlig transport. Pris for 72-timerskortet er ca. €13, og kan kjøpes ved Sentralstasjonen. Man bør også være klar over at trikkene ikke kjører mellom kl. 00.30 og 07.00, men i denne tidsperioden går det derimot nattbusser.

Billige flybilletter til Amsterdam

Flybilletter til Amsterdam


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Amsterdam

Biletter fra 579,-


Søk nå!
Hoteller i Amsterdam

Bestill hotell i Amsterdam


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 796 ulike hotell
Bestill hotell i Amsterdam

Opptil 60% rabatt


Bestill her!