Reiseblogg

Vi tok en prat med to samboere bosatt på Grunerløkka i Oslo. De sier at de til sammen ca. 80 år, og er over middels glade i god mat,vin,fine hotell og alt det gode livet har å by på. Du få gode tips og ikke minst reiseinspirasjon på deres blogg om reise her!

Mat

1. Spiste du noe typisk nederlandsk? Hva var din favoritt?

Rijsttafel - [ˈrɛistaːfəl]

Rijsttafel – [ˈrɛistaːfəl]

Man kommer ikke utenom å prøve Rijsttafel. Tror det er det nærmeste man kommer en type nasjonalrett i Nederland. Rijsttafel er fra det Indonesiske kjøkken og stammer fra kolonitiden. Du får servert mange småretter av kjøtt, grønnsaker osv. Et veldig sosialt måltid med masse smak!
2. Kan du anbefale noen spisesteder?
Vi spiste Rijsttafel på Indrapura- et typisk turiststed, restauranten var helt full og maten var nydelig. Enkelt og greit hvis man vil ha en matbit, prøve noe nytt og ikke er så opptatt at det skal være eksotisk og hipt! Det finnes utallige gode spisesteder i Amsterdam. Jeg ville sjekket på nettet noen uker før avreise om gode tips. Restauranter åpnes og lukkes, så lurt å ha ferskeste informasjon før man skal på tur.

3. Hva var den største matopplevelsen din i Amsterdam (enten nederlandsk kjøkken eller noe annet)?
Jeg hadde ingen store matopplevelser denne turen. Alt var ok, men ingen spesielle høydare. Rijsttafel spiser jeg gjerne igjen, så er du glad i asiatisk mat kan det absolutt anbefales.

Turistattraksjoner

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?

Anne Franks Hus

Anne Franks Hus

Vi har vært i Amsterdam flere ganger, men for noen år siden. Det er en del ting man bør få med seg, som bl.a. Anne Franks Hus, Rembrand og Van Gog museet.
Er du ikke opptatt av kunst og historie er det mye annet spennende. Er du i Amsterdam må du få med deg en kanaltur. Det er mange selskap som tilbyr tur både med og uten servering langs kanalene, her er det bare å velge å vrake. Amsterdam er også kjent for sin liberale holdning. For oss nordmenn er det eksotisk med alle coffee shopsene og Red light district. Jeg syntes ikke man kan reise hjem fra Amsterdam uten å ha fått et glimt av begge deler. Blomstermarkedene er også flotte, og hvorfor ikke ta med svarte tulipaner hjem:)

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Vi har nok ikke vært lenge nok i Amsterdam til å oppdage de helt skjulte diamantene. Vår favorittdel av Amsterdam er helt klart ” the nine streets”. Her kan du shoppe langs kanalene i nydelig omgivelser i de små gatene, med mye mindre støy og turister. Her finner du butikker med nederlandske og flere scandinaviske designere i tillegg til koselige lunsjsteder.

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Det er mange turister i Amsterdam og køene på de ulike severdighetene er deretter. Vi anbefaler å reise tidlig om morgenen, det hjelper i alle fall noe. Utenfor Anne Franks hus virker det å være lange køer utenfor i hele åpningstiden. Jeg har svært liten sans for kø, så dropper gjerne noen ” må ses” ting og heller spaner på folkelivet fra en kafe:) Ikke stress for mye på tur, ingen får med seg alt uansett og hva er egentlig hensikten med det. Plukk deg ut et par ting du vil ha med deg, og sørg heller for å suge inn feelingen i byen. Amsterdam har en unik stemning!

Overnatting

1. Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?

Lloyd Hotel

Lloyd Hotel i Amsterdam

Hotell er noe av det vanskeligste å anbefale. Alt kommer an på smak og behag, lommebok og hva man syntes er viktigst. Vi bodde på et middelmådig hotell, Hotel NH Carlton Amsterdam, med veldig sentral beliggenhet. Hotellet er slitent, men rimelig og sentralt. Hotell er generelt ganske dyrt i Amsterdam, men det finnes utrolig mye kule hotell. Alt fra de kjente kjedene, til de små- nærmest privatdrevne.

Neste gang vi reiser til Amsterdam SKAL vi bo i en av husbåtene som fungerer som hotell. Veldig eksotisk, og har du godt vær i tillegg må det jo være helt fenomenalt å våkne på kanalen. Du finner husbåtovernatting i alle prisklasser, løp og kjøp!

2. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i Amsterdam? Så du et drømmehotell? (Om du ikke har noe er det også helt greit)

Det er som nevnt mange fine hotell å velge i. Jeg ville kanskje ha valgt Andaz hotell, kul design og nydelig uteområde med basseng for varme dager. Men, aller helst en lukseriøs husbåt:)

Billige flybilletter til Amsterdam

Flybilletter til Amsterdam


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Amsterdam

Biletter fra 579,-


Søk nå!
Hoteller i Amsterdam

Bestill hotell i Amsterdam


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 796 ulike hotell
Bestill hotell i Amsterdam

Opptil 60% rabatt


Bestill her!