Intervju med Kristine om Amsterdam

I dag har vi tatt en prat med Kristine Larsen som er 19 år og bor i Oslo.Hun studerer bachelor i journalistikk på Norges Kreative Høyskole og har vært på ferie i Amsterdam.

Turistattraksjoner

Hvilke turistattraksjoner besøkte du?
Vi besøkte faktisk ikke så mange turistattraksjoner da en helg ble litt lite tid. Vi besøkte The Amsterdam Dungeon som er et live “spøkelseshus” med historier og utfordringer. Det var utrolig skummelt, men kjempegøy opplevelse!
En liten smakebit på hva det går ut på:

Vi besøkte selvfølgelig Red light district, føler at uansett hvilken agenda du har med å reise – så lenge du reiser uten barn så er det litt av greia med å reise til Amsterdam å faktisk se Red light district. Det har jo blitt en skikkelig turistattraksjon og det er køer gjennom alle gatene i det området når det er mye turister der.

Ellers så hadde vi planer om å reise til Anne Frank huset, men skal man ha et håp om å komme inn der – BESTILL PÅ FORHÅND. Vi dro dit den siste dagen, men var helt umulig å komme inn før flyet gikk med tanke på at køen var mange timer lang. Vi rakk heller ikke å ta de kjente kanalbåtene i byen, noe som er kjempetrist med tanke på at jeg var på kjæreste tur.

Men vi var jo så heldige at vi var der under fotball VM i juli, sommeren 2014! Det var jo en turistattraksjon i seg selv å se allt det Oransje over alt og ikke minste sitte på pub å se Nederland vinne mot Mexico. Utrolig gøy og en helt utrolig god steming over hele byen. Unikt!

Levde de opp til forventningene dine? Ville du brukt mer tid på noen av de, eller mindre tid på noen av de?
Det var så absolutt verdt å ta turen til The Amsterdam Dungeon, utrolig spennende og adrenalinet pumpet for å si det slik! Men somsagt dumt at tiden ikke strakk til for å få gjort alt vi ønsket på turen, så en helg i Amsterdam er alt for lite om man vil spise, kose seg, shoppe og dra på turistattraksjoner.

Fant du noen “skjulte diamanter” blant de mindre besøkte turiststedene?
Vi var forøvrig mest i sentrum og ved hotellet, en det er utrolig mye flotte sidegater i sentrum av Amsterdam hvor kanskje ikke barnefamiliene går mest. Litt vakkert å se de mindre fine gatene som kanskje har litt mer historie og sjarm.

Mat

Spiste du noe typisk nederlandsk?
Jeg må helt ærlig si at jeg spiste ikke noe typisk nedelansk mat, jeg spiste for det meste på Hard Rock Cafè. Men det var mange Argentinske biffresturanter der, god biff men dog litt mye. Men litt mer sjarmerende enn de typiske kjedene.

Hva var din største matopplevelse i Amsterdam?
Det må nok være den gigantiske tallerknenen med Spareribs fra HArd Rock Cafè, så vell nesten gravid ut etter det måltidet. Utrolig godt var det med andre ord!

Kan du anbefale noen restauranter eller kaféer (nederlandsk mat eller annen)?
Vil definitivt anbefale Hard Rock Cafè, Amsterdam! God service, god mat, trygg mat og fantastisk atmosfære om du sitter ute på siden mot elva hvor kanalbåtene kjører forbi. Var så nydelig i det flotte været!

Hva synes du om prisnivået sett i forhold til kvaliteten på maten?
Prismessig så er ikke Amsterdam et land man reisertil for å nye god og billig mat, for det er ikke billig der. Det er ca de samme prisene som her, men på de Argentinske biffresturantene var det litt rimeligere men ikke så forferdelig mye billigere.

Shopping

Hvor bør man gå for å vindusshoppe de dyreste moteplaggene?
Det dyreste av det dyreste ligger egentlig midt i kjernen av santrum av Amsterdam, det er en stor bygning hvor de har alle merker fra Stone Island, Ralph Lauren, Marc by Marc Jacobs til Chanel o.l. Fred Perry har sin egen butikk også i Amsterdam, men den ligger litt utenfor kjernen. Flott spasertur må jeg si!

Og hvor kan man finne noe i en mer alminnelig prisklasse? Hva er din favorittbutikk?
Forøvrig så er butikken Fred Perry min favoritt, men de risene er ikke helt anminnelige – men allikevel billigere enn de dyreste merkene. Men Urban outfitters, H&M, The Body Shop, Adidas, New Yorker o.l er i de shoppinggatene midt i sentrum.
Vil du anbefale markeder eller noe annet, eller er det turistfeller?
Vi så ikke til noe særlig markeder, desverre.

Byen Amsterdam

Kalverstraat - shoppinggate i Amsterdam

Kalverstraat

Synes du det var vanskelig å finne frem, eller gikk det fint?
Jeg syntes det var lett og komme frem når du så smått begynte å kjenne deg igjen, var litt komplisert i starten med de shoppingggatene da de er veldig trange og du kan gå igjennom sidene gatene for å komme til andre gater. Det var litt uoversiktelig sånn sett, men det var også utrolig mange mennesker i sentrum da vi var der grunnet ferie og fotball VM, så var ikke så lett. Men det ble jo lettere etterhvert. Vi klarte jo også å komme oss til andre steder som var litt utenfor sentrum og, takket være dagens teknologi; mobil med GPS!

Hva er det beste med å reise til Amsterdam?
Det beste med å reise til Amsterdam er at byen er så utrolig fin, alle de flotte broene og båtene. Det var utrolig romantisk å være der. Det var gode shoppingmuligheter, lett og sette seg ned for å ta en øl og det var bare god stemning. Man ser heller ikke tiggere som sitter i gatene hvor turistene går, tror vi kanskje så en tigger på denne turen og det var fra trikken.

Hvordan er Amsterdam sammenlignet med andre steder eller byer du har vært?
Amsterdam er fantastic by og rise till om man vil ha set guy, shoppe og gjøre masse. Det er ikke helt byen for å “slappe av”.

Hvor er de beste områdene i Amsterdam?
Jeg syntes at sentrum var fantastisk og rundt Hard Rock Cafè da det var så pent å sitte der i varmen med god mat, en god person, sol og latter i varmen etter en shopping runde.

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale det?
Vi bodde på The Concert Hotel, anbefaler det ganske mye da det ligger litt utenfor sentrum så det er lite bråk der. Det ligger også i nærheten av en del turistattraksjoner som Van Gogh museet og et verdenskjent konsert hus “Concertgebouw”. Se flere hotell.

I hvilket område valgte du og bo i, og var det viktig for deg å bo i dette eller ble det valgt litt på slump?
Vi havnet faktisk ikke på hotellet vi egentlig hadde bestilt på, det var fordi min bedre halvdel hadde bestilt til feil dag. Dette var altså klokken 12 på kvelden og ferien for folk flest var godt i gang, så var ikke barebare å finne et hotell! Så det viktigste for oss var at det ikke var langt til sentrum, dobbeltseng og litt flottere enn et hostel.

Om du skulle reist tilbake til Amsterdam, og ikke trengte å tenke på pris, hvilket hotell ville du valgt? Har du en et “drømmehotell” i Amsterdam? Om du ikke har det er det helt greit!
Har nok ikkenoe oversikt over så mange hoteller i Amsterdam, men drømmehotellet må være flott, ekslusivt, romslig, sentralt, lite støy, gratis trådløst internett(må jo få blogget vet du!).

Vi takker for praten Kristine og anbefaler alle våre besøkene om å ta en titt på hennes blogg hvor hun blogger om hverdagen sin, foto, dyrevern og meninger om andre ting.

Billige flybilletter til Amsterdam

Flybilletter til Amsterdam


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Amsterdam

Biletter fra 579,-


Søk nå!
Hoteller i Amsterdam

Bestill hotell i Amsterdam


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 796 ulike hotell
Bestill hotell i Amsterdam

Opptil 60% rabatt


Bestill her!